Lag på lag

Kombinationerne er uendelige, men hvordan kombinerer du lag på lag, så det ikke bare er praktisk, men også ser godt ud?


Køligere vejr er en chance for at være kreativ med dit look, og hvis du er seriøs omkring din stil - hvilket vi ved du er, fordi du læser dette - så glæder du dig sandsynligvis over det køligere vejr, på grund af et større udvalg af tøj-muligheder. Kombinationerne er uendelige, men hvordan kombinerer du så lag på lag, så det ikke bare er praktisk, men også ser godt ud? Hovedreglen er at sikre, at dit outfit stadig fungerer selvom du tilføjer eller fjerner et lag. Vælg altid lag der fungerer sammen enten farve- eller materialemæssigt. Dette betyder dog ikke, at du skal begrænse dig til en enkelt stil – du kan eksperimentere ved at blande forskellige stilarter, eller ved at erstatte tee'en under polo'en med en strikket rullekrave. Men husk, at hvert lag i dit look skal kunne fungere uafhængigt af hinanden, og selvfølgelig passe ind i det miljø du skal agere i.


Overskjorten er praktisk og ser godt ud

Overskjorten er en go-to når vejret ikke helt kan gøre op med sig selv, hvilken årstid det er. Den fungerer som en praktisk letvægtsjakke eller som et isolerende lag under en frakke. Du kan have den åbenstående, når det er varmt, eller knappe den op, når det er koldt. Den klassiske overskjorte blev oprindelige lavet i en kraftig bomuldskvalitet, men vi har udviklet vores i uld for at skabe et mere afslappet udtryk, der giver mulighed for at sammensætte mange forskellige looks. Det kunne være med en basic tee, en rullekrave eller som her, med en lækker tencel skjorte, der signalerer at man har tænkt sig om uden at det bliver for overdressed.

Shop looket her:

Knitted Overshirt

Italian Tencel Short Sleeve Shirt

Lightweight Derby Shoe

Farvematch – med et strejf af kontrast

Efter at have nået sit højdepunkt i 1970'erne faldt beige og brun helt i unåde. Men som med meget mode, så kommer tendenser tilbage igen - og med tanker til playboy-look’et fra 1970'erne, kan du nemt brug en rullekrave under skjorten som et alternativ til en t-shirt. Det giver et mere ‘dresset’ look og så er det samtidig mere praktisk i de kolde måneder. Hvis du vil tilføje lidt flair til dit outfit, kan du tage en kæde uden på rullekraven.

Shop looket her:

Extrafine Merino Roll Neck Knit

Ultra Soft Flannel Shirt

Kombiner kravetype

Halsudskæringen er et godt sted at vise dig lidt frem med din ekspertise i lagdeling, da det er der, hvor alle lagene mødes meget synligt. Praktisk talt er det også et område der bliver særligt køligt i hård vind, hvor det kan være rart at kunne lukke helt til, hvis du ikke bruger halstørkæde. En half-zip strik med en skjorte indenunder er et klassisk look som altid fungerer, men forsøg gerne at udfordre på farvesammensætningen. Eksempelvis som ovenstående look hvor vi har valgt en skjorte i farven ‘ivory’ og half-zip i burgundy, der giver noget ekstra kant.

Shop looket her:

Ultra Soft Flannel Shirt

Extrafine Merino Half Zip Knit
Start med få farvenuancer

Den nemmeste måde at harmonisere farver på er at vælge få farver og holde fast i dem. Arbejd med nuancer af dine hovedfarver til resten af sættet, så du holder dig inden for den samme farveskala. Selvom det kan virke enkelt at holde sig til få farver, er det ikke nødvendigvis nemt. At sætte kontraster sammen mestrer de fleste, men det er en kunst at ramme et look der både er enkelt og stilfuldt. Vælg et farvetema, det kunne eksempelvis være jordtoner, som på billedet, og gå så i gang med at binde farverne sammen, så både fodtøj og de lag du sætter sammen passer i farverne. 

Shop looket her:

Cashmere Knit

Italian Tencel Short Sleeve Shirt

Lightweight Chelsea Boot
Lag på lag for komfort

I funktionelle termer giver lagdeling dig mulighed for at tilpasse dig det skiftende miljø ved at smide eller tilføje lag, som du finder passende. En god frakke giver rigelig plads til at bygge lag under. Det ser super gennemtænkt og stilet ud hvis du er i stand til at kombinere flere forskellige lag, i stedet for altid at gå den sikre vej med en kraftig vinterjakke. I de kolde vintermåneder kan du sagtens arbejde i 3-4 lag under en frakke. Det kunne være en basic tee under en skjorte, en let strik over og eventuelt en overshirt i uld som ekstra lag. Uld har generelt nogle virkelig gode egenskaber fordi den både varmer og er åndbar på samme tid. Vælg eventuelt en lidt mere teknisk frakke der er vind- og vandtæt, så du kan trodse vinterens våde vejr med både stil og praktik.

Shop looket her:

Technical Jacket

Extrafine Merino Half Zip Knit

Italian Tencel Short Sleeve Shirt

Lightweight Brogue Combat Boot
Tilføj noget uventet

Lag på lag er en chance for at være kreativ med dit look. Man kan hurtig blive låst i de gængse tøj sammensætninger som man har for vane at trække i. Det kan virke vovet at tage en rullekrave, eller en anden strik, under en skjorte eller en langærmet polo, fordi det klassiske ville være at have strikken på som det yderste lag. Men, du skal ikke undervurdere effekten i at tilføje noget uventet til dit outfit. Dem der tør skille sig en anelse ud fra mængden høster ofte den største anerkendelse.

Shop looket her:

Lightweight Half Zip Polo Shirt

Extrafine Merino Roll Neck Knit