3 af de bedste derbysko til efteråret

De koldere måneder er over os og med dette er en chunky udgave af en gammel klassiker blevet mere og mere fremtræden i bybilledet. Derbyskoen er blevet opdateret til den moderne mand - og med dette har vi lavet et bud på tre af de bedste udgaver her til efteråret:

Historien bag Derby

En derbysko (nogle gange omtalt som Gibson) er en type herresko, der er karakteriseret ved at sidedelene, altså der hvor snørehullerne til snørebånd sidder, er syet fast på overlæderet. Det kaldes også en "åben snøre". Overlæderet går således direkte over i pløsen og er ét stykke. Derbysko blev populære til sport og jagt i 1850'erne. Omkring århundredeskiftet var det accepteret at bruge dem inde i byerne. Derbyskoens opståen er forbundet med den 14. jarl af Derby, England. Han havde massive fødder, så sko med lukket snøre var ubehagelige for ham, og derfor opfandt hans skofabrikant en ny model med åben snørre.
”Derby” omtales første gang skriftligt i forhold til sko i 1862, og netop i forhold til sko med åben snøre i 1872. Det skal dog bemærkes, at Gebhard Leberecht von Blücher, den preussiske feltmarskal, opfandt sko med åben snøre i begyndelsen af det 19. århundrede - under Napoleonskrigene.
I dag er skoen en klassisk skotype, i selskab med Oxford, Loafer og Munksko. Skoen er nu tilgængelig i flere varianter - hvilken type er du mest til?

Minimalistisk og traditionel:

Classic Derby Shoe

Vores Classic Derby Shoe er en klassisk Derby, der ikke er afhængig af tendenser. Den er ikke kompliceret - den fungerer med det, du allerede har. Ingen unødvendige detaljer, der ikke tjener et formål. Håndlavet i Portugal, Italiensk full-grain læder og slidstærk gummisål. Vores Classic Derby Shoe er holdbare og stødabsorberende, som bidrager til en høj grad af komfort og funktionalitet.

Shop her

Chunky, men let:

Lightweight Derby Shoe

Vores populære Lightweight Derby Shoe er en opdateret udgave perfekt til den moderne mands garderobe. Den klassiske variant er her moderniseret med en chunky letvægts EVA sål inspireret af hikingstøvlen, som gør den lettere end dine løbesko. Den har ligeledes fået en grained overflade i Italiensk full-grain læder. Resultatet er en moderne klassiker der passer til det formelle såvel som det uformelle outfit.

Shop her

Kæk og detaljeret:

Brogue Derby Shoe

Kendetegnet ved den unikke stansning eller dekorative perforering langs skoens læderoverdel, er "Brogue" skoen en kæk og detaljeret udgave af Derbyskoen. Oprindeligt blev mønstrene tilføjet til lædersko for at skabe et afløb for mudret vand. Brogue-versionen forbliver tro mod vores traditionelle Derby-sko, og er fremstillet i Portugal af fuldnarvet læder, har for i kalveskind, den ultralette EVA-ydersål og aftagelige indlægssåler.

Shop her

Hvilken Derby-type er du?